Zoeken

Inloggen

Artikelen

Bliksemactie Arbeidsinspectie in de bouw: 43 boetes wegens valgevaar

Bliksemactie Arbeidsinspectie in de bouw: 43 boetes wegens valgevaar
Bij een bliksemactie van de Arbeidsinspectie in de bouw kregen 43 bedrijven een boete, omdat gewerkt werd met onveilige steigers, ladders en trappen. Bij 145 inspecties was de situatie zo ernstig dat het de inspecteurs het werk moesten stilleggen.

Dit voorjaar bezocht de Arbeidsinspectie in twee weken tijd ruim 400 verbouwingen en renovaties in binnensteden. Onderwerp van de inspecties was valgevaar. Vallen van steigers en ladders is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van ongelukken in de bouw. Vooral in de binnenstad vraagt ruimtegebrek soms om improviseren en dan wordt een steiger al snel vervangen door een onveilige hoge ladder.

De inspecteurs gingen kijken bij panden die gerenoveerd of verbouwd werden en waar bouwvakkers bezig waren met slopen, metselen, timmeren, stukadoren, schilderen, dakdekken of isoleren. Naast de 145 stilleggingen en 43 boetes deelden de inspecteurs ook 127 waarschuwingen uit. Eén werknemer kreeg een boete omdat hij onveilig werkte, terwijl er wel veiligheidsvoorzieningen waren verstrekt door de werkgever. SZW

Deze website maakt gebruik van cookies