Artikelen

Bericht Orde inzake letselschade-advocaten en MH17 - door de Orde van Advocaten op 30/07/2014

Hoofdcategorie: Luchtvaartongevallen
Categorie: Vliegramp Oekraïne

Bericht Orde inzake letselschade-advocaten en MH17 - door de Orde van Advocaten op 30/07/2014 

Naar aanleiding van vragen die vandaag in de Tweede Kamer zijn gesteld, noteert de Orde het volgende:

Bij de Nederlandse Orde van Advocaten zijn, evenals bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en bij de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP), geen signalen binnengekomen over opdringerige Nederlandse advocaten die beloftes doen over schadevergoedingen aan de nabestaanden van de slachtoffers van MH17. De NOvA monitort de situatie en ook de lokale dekens zijn extra alert.

Mocht dit wel het geval zijn, dan willen de NOvA, de LSA en de ASP dit graag weten. Er kan dan contact worden opgenomen met de helpdesk van de NOvA: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 070 – 335 35 54.

De NOvA sluit zich aan bij de LSA en de ASP, die nabestaanden en andere betrokkenen adviseren om zich te allen tijde eerst goed te laten informeren en daarvoor geen enkele toezegging te doen en geen enkel document te ondertekenen. Juridische vraagstukken hoeven nu nog niet aan de orde te komen. Het verhalen van schade of het verkrijgen van schadevergoeding kan op een later moment in gang worden gezet. Bovendien wordt geadviseerd om vooralsnog niet in zee te gaan met buitenlandse luchtvaartadvocaten. Deze advocaten beloven namelijk hogere schadevergoedingen, maar eisen ook als loon een groot deel van de opbrengst. Nederlandse advocaten mogen dat in beginsel niet, zij worden betaald door de aansprakelijke partij. www.linkedin.com

Deze website maakt gebruik van cookies