Zoeken

Inloggen

Artikelen

Op weg naar een herziene GOMA - door de Letselschaderaad

Op weg naar een herziene GOMA - door de Letselschaderaad 

De Gedragscode Medische incidenten (voluit: Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid, GOMA) wordt herzien.

Op weg naar GOMA 2.0

De Letselschade Raad wil zoveel mogelijk professionals, koepel- en beroepsorganisaties betrekken bij de opstelling van de GOMA 2.0.

In 2015 vinden er vier expert meetings plaats over de behoeften en wensen van alle betrokkenen bij de herziening van de GOMA. Tevens worden best practices geïnventariseerd. Indien u wilt deelnemen aan een van de expertmeetings, dan kunt u een mail sturen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op 22 juni jl. vond de eerste bijeenkomst plaats met vertegenwoordigers van de ziekenhuizenzorg en de letselschadebranche.

Data komende expertmeetings:
Donderdag 17 september: Zorgaanbieders
Maandag 2 november: GGZ Instellingen
Donderdag 3 december: Letselschadebranche

Medische machtiging
De opmaat naar een grondige herziening van de GOMA is de ontwikkeling van een medische machtiging. In opdracht van De Letselschade Raad verkent een werkgroep de criteria voor een bruikbare en breed gedragen medische machtiging. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de KNMG, het VU medisch centrum, het OLVG, de medische aansprakelijkheidsverzekeraars, rechtsbijstandverzekeraars, medisch adviseurs en belangenbehartigers. Voorzitter van de werkgroep is Arno Akkermans, hoogleraar privaatrecht aan de VU Amsterdam.

De werkgroep wil zo veel mogelijk professionals uit de zorgsector en de letselschadebranche informeren over en betrekken bij de discussie over de medische machtiging. De verslagen van de eerste twee bijeenkomsten zijn om die reden gepubliceerd op www.deletselschaderaad.nl. (zie onderaan de pagina) 

De LSA op Vimeo

Deze website maakt gebruik van cookies