Overslaan en naar de inhoud gaan

21e PPS Congres 'De blik vooruit' op 29 september in Utrecht

21e PPS Congres 'De blik vooruit' op 29 september in Utrecht

Een beter letselschadeproces; een betere toekomst

Zeist, 14 september 2023 – Een vlot, snel, rechtvaardig en herstelgericht letselschadeproces is essentieel. Daarom staat dit proces centraal tijdens het 21e PPS-congres. Twee ervaringsdeskundigen vertellen hun intrigerende verhaal: wat is voor hen belangrijk geweest in hun hersteltraject. Ook delen het Verbond van Verzekeraars en de Denktank vereenvoudigde schadeafhandeling hun laatste inzichten om slachtoffers sneller en eenvoudiger te helpen. We spieken ook even bij de strafrechter hoe hij letselschades afhandelt. Nieuw dit jaar is de Experience- en innovatieworkshop: ervaar zelf hoe het is om een hulpmiddel nodig te hebben, of dit te gebruiken.

Bijdrage van Laurentien van Oranje

Samen met de gedupeerde ouders en inmiddels heel veel anderen ontwikkelde Laurentien van Oranje vanuit haar foundation een vernieuwende aanpak voor het herstel en de schadevergoeding van de kindertoeslagenaffaire. We zijn verheugd dat ze hierover komt vertellen op dit congres. Wat zijn de belangrijkste uitgangspunten bij die vernieuwende aanpak voor het herstel en schadevergoeding van de kindertoeslagenaffaire? Waarom zijn deze nodig in deze ongekende situatie? Op welke manier zijn de mensen om wie het gaat de leermeesters van de aanpak? Wat is de relevantie ervan voor de gangbare letselschade-aanpak?

Slachtoffers sneller weer op de been. Daar staan we samen voor. Doet u mee?

Met medewerking van:

drs. Iris Becx (Vrije Universiteit Amsterdam), mr. Chris van Dijk (Kennedy Van der Laan), ir. Geeke Feiter-van Heuvelen (Verbond van Verzekeraars), prof. mr. Ivo Giesen (Denktank vereenvoudigde schadeafhandeling en Universiteit Utrecht), Jelle van Gorkom (o.a. Zilverenmedaillewinnaar Olympische Spelen BMX), mr. Eunice Gubbels (YellowBox), drs. Manuel van der Hoek (Instituut voor Publieke Waarden), Peshang Hormizyar (PeshforPres Coaching en Training), mr. Peter Knijp (Stadermann Luiten Advocaten), prof. mr. Siewert Lindenbergh (Erasmus Universiteit Rotterdam), Manon MiddendorpLaurentien van Oranje (number 5 foundation), mr. Petra Oskam (Kennedy Van der Laan) en mr. Mariken Peters (AV&L Advocatuur en Mediation).

Het congres vindt plaats in DeFabrique in Utrecht op 29 september 2023 en duurt van 09.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden is mogelijk via https://www.ppscongres.nl/. Op deze website vindt u ook het volledige programma.

Organisatie: Platform Personenschade van het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met Studiecentrum Kerckebosch.