Overslaan en naar de inhoud gaan

JBL&G 301120 scriptieprijs voor mr. Charlotte van Goch voor haar masterscriptie Verhalen van Schade

JBL&G 301120 scriptieprijs voor mr. Charlotte van Goch voor haar masterscriptie Verhalen van Schade

De jaarlijkse scriptieprijs van letselschadebureau JBL&G is voor 2020 toegekend aan mr. Charlotte van Goch uit De Bilt. De prijs, een cheque van duizend euro, werd haar vrijdag tijdens een Teams-meeting virtueel uitgereikt voor haar masterscriptie Verhalen van Schade, over de behoeften van slachtoffers en de visie van verzekeringsprofessionals en slachtoffers op de letselschadeprocedure.

Interessante aanbevelingen voor (her-)inrichten letselschadetraject

In de scriptie wordt een creatieve herstelrechtelijke invalshoek gekozen. Ook wordt gekeken naar de inrichting van het letselschadetraject in andere landen. De psychologische mechanismen en cognitieve processen tijdens het letselschadetraject worden in kaart gebracht, zoals secundaire ziektewinst, empowerment, pijnbeleving en procedurele rechtvaardigheid. Zo komt onder meer onderzoek aan de orde waaruit blijkt wat het doet met het herstel van slachtoffers als voorschotten achterwege blijven.

In de scriptie komen verder professionals aan het woord: arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs en binnendienstmedewerkers van verzekeraars, wat een interessant inkijkje geeft in de verschillende perspectieven op het letselschadetraject. Uiteindelijk worden aan het eind van de scriptie ook interessante aanbevelingen gedaan voor het (her-)inrichten van het letselschadetraject. JBL&G.nl

en de door Prof. dr. mr. A. Akkermans en Dr. N. Elbers met een 10 gewaardeerde scriptie op www.ubvu.vu.nl