Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwalijke praktijken door 'letselschade-experts' duren voort

Kwalijke praktijken door 'letselschade-experts' duren voort
Aleid Wolfsen, voorzitter van het Platformoverleg van De Letselschade Raad, vindt dat de bescherming van het beroep van letselschade-expert de aandacht van de wetgever zou moeten krijgen. Dat schrijft hij in het jaarverslag van De Letselschade Raad. "Zonder verplichtingen aan kwaliteitseisen te moeten voldoen en zonder controles op de beroepsuitoefening is het risico aanwezig dat kwalijke praktijken plaatsvinden. En dat is helaas ook wat we blijven constateren", aldus Wolfsen.

Hij krijgt in hetzelfde jaarverslag bijval van Ivanka Dijkstra en Eva Deen, beide jurist bij het Bemiddelingsloket: "Wat mij vooral heeft getroffen sinds ik bij De Letselschade Raad werk", zegt Deen, "is hoeveel er door slachtoffers wordt geklaagd over hun eigen belangenbehartiger. Wij signaleren veel problemen op dat gebied." Dijkstra: "Natuurlijk gaan we ervan uit dat letselschadespecialisten goed werk leveren, maar in feite kan iedereen zich letselschadespecialist noemen, met soms geen andere onderbouwing dan bijvoorbeeld dat ze zelf ooit slachtoffer zijn geweest." Dijkstra en Deen menen dan ook dat letselschadespecialist een beschermde titel moet worden. "Zolang een 'letselschadespecialist' bij geen enkele beroepsvereniging of keurmerk is aangesloten, is hij nauwelijks aan te pakken."
 
Verder in het jaarverslag interviews met seniorrechter Sonja Hoekstra-van Vliet van de rechtbank in Den Haag, advocaat Erik-Jan Wervelman en VU-onderzoeker Annelies Wilken en een vooruitblik op 2012 door algemeen secretaris Deborah Lauria. AssurantieMagazine