Overslaan en naar de inhoud gaan

NIVRE 220617 NIVRE opent register voor herstelgerelateerde dienstverlening letselschade

NIVRE 220617 NIVRE opent register voor herstelgerelateerde dienstverlening letselschade

Op voordracht van het Branchebestuur Personenschade zal het NIVRE een register openen voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. De eerste groep van professionals die in dit register zal worden ingeschreven zijn de herstelcoaches, die sinds 2015 een eigen opleiding kennen. Ingeschreven professionals zullen de titel krijgen van NIVRE Register-Deskundige (rd).

Volgens de voorzitter van het NIVRE George Oostrom is de opening van dit register een logische stap: ‘het is van belang dat betrokken partijen in de letselschade een duidelijk beeld krijgen van de kwaliteit van de ingeschakelde hersteldeskundige. Nu is dat beeld er niet of nauwelijks. Iedereen kan zich immers deskundige noemen, zonder dat dit getoetst is. Door inschakeling van een NIVRE Register-Deskundige is geborgd dat de deskundige voldoet aan de kwaliteitseisen die de branche personenschade daaraan gesteld heeft’.

Als het gaat om opleidingseisen zal ook in dit nieuwe register sprake zijn van een onderbouwopleiding en een bovenbouwopleiding. Aan de exacte invulling daarvan wordt momenteel de laatste hand gelegd door het Branchebestuur Personenschade, zeker is al wel dat de onderdelen Wft-basis, ethiek en fraude zullen terugkomen in de onderbouwopleiding. De ingeschreven register deskundigen zullen vallen onder het tuchtrecht van het NIVRE en zullen een PE-programma moeten volgen.

Naar verwachting zullen de eerste herstelcoaches zich dit najaar in het register voor herstel-gerelateerde dienstverlening inschrijven.

Bron: www.nivre.nl