Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen rond letselschade Netwerk

Problemen rond letselschade  Netwerk
Daniël Haroutiounian zit in een auto die met 200 km per uur tegen een boom botst. Hij overleeft de crash, maar raakt in coma. Nu, bijna 6 jaar later, is zijn familië wanhopig omdat de aansprakelijke verzekeraar, Turien en Co, weigert smartegeld en inkomensschade te betalen. Volgens de verzekeraar hebben comapatiënten daar geen recht op, en heeft Daniel "niet of nauwelijks financiële schade." De familië van Daniël raakt door het ongeval in financiële problemen.

Regelgeving
De vraag is in hoeverre verzekeraars en de ingeschakelde bureaus gebonden zijn aan regels. Staan er sancties op wangedrag of hebben ze vrij spel? Welke invloed heeft de Gedragscode Letselschadebehandeling die enige tijd geleden in het leven is geroepen?

Gedragscode
Die Gedragscode stelt het slachtoffer in letselschadeprocedures centraal. Letselschade-advocaten klagen echter over het gebrek aan respect voor slachtoffers en nabestaanden en over het traineren van procedures door verzekeraars. Volgens de belangenbehartigers werkt de Gedragscode in de praktijk helemaal niet, omdat op wangedrag van verzekeraars geen sancties staan.

In Netwerk komen de familie van Daniël en diens belangenbehartiger aan het woord. Stichting De Ombudsman kondigt in de uitzending een nieuw onderzoek aan naar de behandeling van letselschadezaken. Netwerk