Overslaan en naar de inhoud gaan

RBMNE 140617

Citeerwijze: www.letselschademagazine.nl/2024/RBMNE-140617

RECHTBANK MIDDEN-NEDERLAND

Civiel recht
kantonrechter

locatie Amersfoort

zaaknummer: 5800228 AC EXPL 17-1122/32510

Vonnis d.d. 14 juni 2017

inzake

[ eiser ]
wonende te [ woonplaats ] 
gemachtigde D.A.S. Ned.Rechtsbijstand Vez.mij. N.V.. rechtskundige
verder te noemen eisende partij,

tegen

[ gedaagde ]
wonende te [ woonplaats ]
gemachtigde mr. K.A. Krikke, advocaat
verder te noemen gedaagde partij.

1. Het verloop van de procedure

De eisende partij heeft een vordering ingesteld.
De gedaagde partij heeft geantwoord op de vordering.
Na aanhouding voor beraad is vonnis bepaald.

2. De motivering

De kantonrechter wil alvorens verder te beslissen nadere inlichtingen van partijen. Daartoe zal een persoonlijke verschijning van partijen (comparitie) worden bepaald. Deze comparitie kan mede worden gebruikt om de mogelijkheden voor een minnelijke regeling te onderzoeken.

De kantonrechter acht het in elk geval noodzakelijk om voorafgaand aan de zitting van [ eiser ] de volgende stukken te ontvangen:
- een korte puntsgewijze reactie op het gestelde in punt 7 en 8 van de conclusie van antwoord vergezeld van schriftelijke bewijsstukken.

De kantonrechter verzoekt partijen om alle stukken die van belang zijn en nog niet eerder zijn toegezonden, tenminste één week voor de comparitie in kopie aan de kantonrechter en aan de wederpartij toe te zenden.

Partijen worden erop gewezen dat in het nadeel kan worden beslist van de partij die zonder gegronde reden niet op deze zitting verschijnt.

Voor de behandeling van de zaak worden 90 minuten uitgetrokken. Tijdens de comparitie wordt aan partijen geen gelegenheid gegeven voor het houden van een pleidooi (het juridisch beargumenteren van de zaak aan de hand van een uitgeschreven pleitnota).

De beslissing

De kantonrechter:

beveelt partijen, in persoon (rechtspersonen rechtsgeldig vertegenwoordigd), desgewenst vergezeld van een gemachtigde, om voor de kantonrechter te verschijnen in verband met het geven van inlichtingen op de zitting van mr. P. Krepel in het gerechtsgebouw te Utrecht aan het Vrouwe Justitiaplein 1 op donderdag 31 augustus 2017 van 13.30 tot 15.00;

bepaalt dat de partij die op genoemd tijdstip niet kan verschijnen, binnen twee weken na de datum van dit vonnis schriftelijk aan de rechtbank (ter attentie van de roladministratie van de kantonrechter) of per e-mail aan: civiel.rb.mnl.utrecht@rechtspraak.nl om een nieuwe dag- en uurbepaling dient te vragen, onder vermelding van:
- zaaknummer
- reden uitstel
- opgave van de verhinderdata van alle partijen (zoveel mogelijk)
- in de drie maanden volgend op het uitstelverzoek.

bepaalt dat na het verstrijken van de termijn van twee weken alleen uitstel zal worden. verleend op gezamenlijk verzoek van partijen, de zaak daardoor niet onnodig wordt vertraagd en/of als daarvoor een dringende reden is;

draagt [ eiser ] op om de in rechtsoverweging 2 genoemde stukken uiterlijk één week vóór de zittingsdatum aan de kantonrechter en aan de wederpartij toe te zenden;

bepaalt dat, indien partijen stukken in het geding willen brengen, zij deze ten minste één week voor de comparitie in kopie aan de kantonrechter en aan de wederpartij dienen toe te zenden;

houdt iedere verdere beslissing aan.

Dit vonnis is gewezen door mr. P. Dondorp, kantonrechter, en is in aanwezigheid van de griffier in het openbaar uitgesproken op 14 juni 2017.
 

Met dank aan dhr. mr. P.J.A. van Kleef, DAS Advocaten voor het inzenden van deze uitspraak. 

Citeerwijze: www.letselschademagazine.nl/2024/RBMNE-140617