Overslaan en naar de inhoud gaan

GHARL 100320 huurrecht; hoger beroep bij tussenvonnis bij deskundigenbericht; niet gericht tegen benoeming deskundige, wel ontvankelijk

GHARL 100320 huurrecht; hoger beroep bij tussenvonnis bij deskundigenbericht; niet gericht tegen benoeming deskundige, wel ontvankelijk.

De beoordeling van de grieven en de vordering

ten aanzien van de ontvankelijkheid

5.1
Jess Optiek heeft - samengevat - aangevoerd dat De Vries Beheer niet-ontvankelijk moet worden verklaard nu tegen een benoeming van een deskundige op grond van artikel 194 lid 2 Rv geen hogere voorziening openstaat.

5.2
Het hoger beroep van De Vries Beheer richt zich - anders dan Jess Optiek veronderstelt - niet tegen de benoeming van de deskundige, maar betreft de omvang van het deskundigenbericht, zulks tegen het licht van het geschilpunt dat partijen verdeeld houdt, namelijk de precieze oppervlakte van het gehuurde, gemeten volgens de toepasselijke NEN 2580-norm. Dit valt niet onder de reikwijdte van het appelverbod van artikel 194 lid 2 Rv. De Vries Beheer kan daarom worden ontvangen in haar (tussentijds) hoger beroep nu de kantonrechter daartoe de mogelijkheid heeft opengesteld.

ECLI:NL:GHARL:2020:2073