Overslaan en naar de inhoud gaan

Hof 's-Hertogenbosch 250717 ongeval tijdens re-integratie; vordering BGK volledig toegewezen

Hof 's-Hertogenbosch 250717 ongeval tijdens re-integratie; onvoldoende gesteld/bewezen tzv inkomen voor en na detentie
- verweer tzv hoofdelijke veroordeling nav tweede ongeval is onvoldoende weersproken; tenzij-bepaling 6:99 BW;
- vordering BGK volledig toegewezen

vervolg op: rb-limburg-090915-whiplash-twee-ongevallen-toegenomen-letsel-na-2e-ongeval-onvoldoende-onderbouwd-geen-mengschade-of-alternatieve-causaliteit

Buitengerechtelijke kosten.

3.28.
In zijn dertiende grief brengt [appellant] naar voren dat de rechtbank ten onrechte de gevorderde buitengerechtelijke kosten niet heeft toegewezen en heeft geoordeeld dat er geen wettelijke rente werd gevorderd over deze kosten.

3.29.
Het verweer van [Schadeverzekeringen NV] betreft slechts het uurtarief dat naar haar mening in redelijkheid niet meer dan € 200,- per uur behoort te bedragen (conclusie van antwoord, nr. 58. tot en met 77.). Het hof acht de door de advocaat van [appellant] gehanteerde tarieven, welke volgens zijn facturen € 230,- tot € 235,- per uur bedragen, redelijk gezien zijn ervaring en specialisme.

3.30.
Externe medische kosten dienen vergoed te worden, zo vindt ook [Schadeverzekeringen NV] (memorie van antwoord nr. 36.).

3.31.
Het voorgaande brengt mee dat de vordering van € 9.878,79, welke is gespecificeerd in de producties 46 en 47 bij inleidende dagvaarding, alsnog zal worden toegewezen. De wettelijke rente zal worden toegewezen met ingang van de dag van de dagvaarding. De grief slaagt derhalve en dat leidt tot vernietiging op dit punt.

ECLI:NL:GHSHE:2017:3351