Zoeken

Inloggen

Artikelen

Hof Arnhem-Leeuwarden 260716 geweldsdelict; vingertopletsel en psychische nasleep; smartengeld € 4500

Hof Arnhem-Leeuwarden 260716 schade taxichauffeur na geweldsdelict; 2 jaar VAV vanwege vingertopletsel en psychische nasleep; smartengeld € 4500
Huishoudelijke hulp á 15,00 per uur.

Smartengeld (grief 9 principaal hoger beroep en grief 2 incidenteel hoger beroep) 

4.19 
Bij de begroting van het smartengeld dient rekening te worden gehouden met alle relevante omstandigheden van het geval, waaronder in ieder geval de aard van de aansprakelijkheid, de ernst van het verwijt en de aard, ernsten duur van het geconstateerde letsel. Daarbij wordt acht geslagen op de bedragen die in vergelijkbare gevallen door de rechter zijn toegekend. 
In het onderhavige geval gaat het om X die tijdens de uitoefening van zijn werkzaamheden als taxichauffeur is mishandeld door Y. Y is daarvoor strafrechtelijk veroordeeld. X heeft letsel aari zijn hand opgelopen, als gevolg waarvan hij enige tijd niet heeft kunnen werken. Zijn contract bij zijn toenmalige werkgever is door het incident niet verlengd. Daarnaast heeft X ook in psychische zin geleden onder de mishandeling. Rekening houdend met het voorgaande acht het hof een smartengeld van € 4.500,00 billijk. De grieven 9 in het principaal hoger beroep en 2 in het incidenteel hoger beroep falen daarmee.

Citeerwijze: www.letselschademagazine.nl/2016/hof-Arnhem-Leeuwarden-260716

Met dank aan mr. M.J.E.C. Camps, Camps Advocatuur, voor het inzenden van deze uitspraak.

Deze website maakt gebruik van cookies